SINDS 1935

maken we de (h)eerlijkste charcuterie en salades. Pure ambacht – een traditie die overgaat van grootvader op kleinzoon.

De filosofie van grootvader De Cock is nog altijd onze leidraad: met de beste ingrediënten en op een ambachtelijke manier een product creëren dat kwalitatief op het hoogste niveau staat. Zodat het product zélf spreekt dankzij de smaak, het aroma en de uitstraling.

Geen toegevingen, de kwaliteit primeert

Marc De Cock

CHARLES

Charles is een kwaliteitsmerk van bereide maaltijden en broodbeleg, genoemd naar oprichter en bezieler Charles De Cock. In 1935 startte Charles met de ambachtelijke productie van kwalitatieve vleeswaren en -bereidingen. Met een rijke erfenis aan vakkennis en een ingelepelde passie voor kwaliteit, zet kleinzoon Marc De Cock ruim 80 jaar later trots de traditie voort.

In 2016 werd Cock’s Vleeswaren hernoemd tot ‘Cock’s Fresh’; als eerbetoon aan de bezieler vervingen we die merknaam op zijn beurt door ‘Charles’. Aan de recepten raakten we niet en ook de hersluitbare verpakking bleef intact. Onze jarenlange traditie van ambacht en kwaliteit verrijken we gretig met hedendaagse technieken en nieuwe producten, van heerlijk vol over vet- en zoutarm tot gluten-, lactose- en allergeenvrij.

AMBACHTELIJK PRODUCTIEPROCES

Charles staat voor ambacht en traditie. Onze producten worden geproduceerd in onze eigen productiecentrale. Daardoor zijn onze salades, vleeswaren en maaltijden gegarandeerd vers.

Alles voor een perfecte smaak

Tom Van Moerzeke werkt sinds 1991 bij Charles. Hij is verantwoordelijk voor de salami- afdeling. Tom is gepassioneerd door zijn job, dat merk je meteen. Elke dag opnieuw streeft hij naar perfectie wat de smaak van de salami’s betreft. Dat noemt hij zelf een exacte wetenschap: “Salami maken is allesbehalve makkelijk: de temperatuur moet juist zijn en het vlees ultravers, er moeten starterculturen worden aangebracht …”

HEB JE EEN VRAAG OVER DE CHARLES-PRODUCTEN?

STEL ZE ONS

KWALITEIT, DAT PROEF JE!

ONTDEK ONS GAMMA